Heerlijke Boekweitpannenkoeken met Lente-ui en Avocado
Maak kennis met een internationaal geïnspireerd gerecht dat niet alleen boordevol smaak zit, maar ook vol zit met eiwitten en gezonde vetten! Deze plantaardige boekweitpannenkoeken zijn een perfect alternatief voor je lunch en ondersteunen de gezondheid van je hart en darmen.
Ingrediënten
- 150g boekweitmeel
- 300ml plantaardige melk (amandel- of havermelk werkt geweldig)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel chiazaad (optioneel, voor extra eiwitten)
- 2 rijpe avocado’s
- 1-2 lente-uitjes, fijngehakt
- Citroensap naar smaak
- Olijfolie voor het bakken
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Mix de basis: Meng in een grote kom het boekweitmeel, zout, bakpoeder en chiazaad. Voeg geleidelijk de plantaardige melk toe terwijl je roert, totdat je een glad beslag hebt. Laat het beslag een paar minuten rusten.
- Bakken maar: Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot hij goudbruin is. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
- Avocado-spread: Prak ondertussen de avocado’s in een kom en voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe. Meng de fijngehakte lente-uitjes door de avocado.
- Serveren: Leg de boekweitpannenkoeken op een bord en smeer een goede laag van de romige avocado-mix eroverheen. Garneer eventueel met extra lente-ui en een snufje peper.
Geniet van je maaltijd!
Deze boekweitpannenkoeken zijn niet alleen lekker, maar ook een voedzame keuze die je energie geeft voor de rest van de dag. Ze zijn perfect voor een lichte lunch of als snack. Deel het gerust met vrienden of familie, want wie kan er nou beter worden van een dampende stapel pannenkoeken boordevol gezonde ingrediënten?
Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en laat je verrassen door de smaken van deze heerlijke boekweitpannenkoeken!
Reacties