Recept: Vegan Bolognese met Linzen en Tomaat
Benodigdheden:
- Een koekenpan of hapjespan
- Snijplank en mes
- Garde of houten lepel
- Variabele kookpot (voor de pasta)
Ingrediënten:
- 200g droge linzen (bij voorkeur groene of bruine linzen)
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Italiaanse kruiden (of naar smaak)
- Peper en zout, naar smaak
- 300g pasta naar keuze (bijv. spaghetti of penne)
- Verse basilicum voor garnering (optioneel)
Stappen:
-
Kook de linzen:
Kook de linzen in een pan met ruim water gedurende 20-25 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze opzij. -
Bak de groenten:
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht zijn. -
Voeg de tomaten toe:
Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten sudderen. -
Combineer de linzen en saus:
Voeg de gekookte linzen toe aan de tomatensaus en meng alles goed door. Laat het nog eens 10 minuten op laag vuur koken zodat de smaken goed kunnen mengen. -
Kook de pasta:
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht, indien nodig. -
Serveer:
Verdeel de pasta over de borden en schep de linzenbolognese erover. Garneer met verse basilicum indien gewenst.
Tijdslijn:
- Koken van de linzen: 20-25 minuten
- Bakken van de groenten: 5-7 minuten
- Tomaten en kruiden toevoegen: 5 minuten
- Sudderen van de saus met linzen: 10 minuten
- Koken van de pasta: 10-12 minuten
Totaal: Ongeveer 1 uur
Reacties