Rijkgevulde Minestrone met Kikkererwten
Dit recept voor Minestrone met kikkererwten is niet alleen voedzaam, maar ook vol van smaak. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd!
Benodigdheden
- Grote pan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Maatbeker
Ingredienten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 middelgrote wortels, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 g groene bonen, in stukjes
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Versgehakte peterselie ter garnering
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Te nemen stappen
- Stap 1: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze circa 3 minuten tot ze zacht zijn.
- Stap 2: Voeg de wortels, courgette, rode paprika en groene bonen toe aan de pan. Bak deze groenten nog eens 5 minuten mee.
- Stap 3: Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook.
- Stap 4: Voeg de oregano, tijm, zout en peper toe. Zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, zodat de smaken kunnen mengelen.
- Stap 5: Proef de soep en pas indien nodig de kruiden aan. Serveer de minestra met verse peterselie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 15 minuten
- Koken: 30 minuten
- Totaal: 45 minuten
Veel eetplezier met deze heerlijke rijkgevulde minestrone met kikkererwten!
Reacties