Kip uit de oven met ratatouille
Dit heerlijke recept voor kip uit de oven met ratatouille is perfect voor een gezonde en smakelijke maaltijd. De combinatie van malse kip en diverse groenten zorgt voor een kleurrijk en voedzaam gerecht.
Benodigdheden
- Ovenbestendige schaal of braadslee
- Kookpan voor de ratatouille
- Snijplank en mes
- Pollepel
- Tangen of lepel voor het omdraaien van de kip
Ingrediënten
- Voor de kip:
- 4 kippenbouten of kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Voor de ratatouille:
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kip onder koud water en dep droog met keukenpapier. Kruid de kip met zout, peper, paprikapoeder en tijm. Besprenkel met olijfolie.
Stap 2: Ratatouille maken (15 minuten)
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote kookpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de courgette, aubergine, en paprika toe en bak ongeveer 5-7 minuten. Voeg de tomatenblokjes en Provençaalse kruiden toe, en laat het geheel 5 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Samenstellen (5 minuten)
Leg de gekruide kip in de ovenbestendige schaal en schep de ratatouille rondom de kip. Zorg ervoor dat de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
Stap 4: Bakken (40 minuten)
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de kip gedurende 35-40 minuten, tot de kip goed doorbakken is en de juices helder zijn.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Haal de schaal uit de oven en laat het gerecht een paar minuten rusten. Serveer de kip met de ratatouille op borden en garneer eventueel met verse kruiden.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Ratatouille maken: 15 minuten
- Samenstellen: 5 minuten
- Bakken: 40 minuten
- Serveren: 5 minuten
In totaal ben je ongeveer 75 minuten bezig om dit heerlijke gerecht te maken. Eet smakelijk!
Reacties