Avocado Hummus met Paprikapoeder en Peterselie
Benodigdheden:
- Keukenmachine of blender
- Spatel
- Serving schaal
Ingrediënten:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels tahin
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Te nemen stappen:
- Avocado’s voorbereiden (5 minuten): Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in de keukenmachine.
- Kikkererwten toevoegen (2 minuten): Voeg de uitgelekte kikkererwten, tahin, geperste knoflook, citroensap, olijfolie, en paprikapoeder toe aan de keukenmachine.
- Blenden (3-5 minuten): Mix alle ingrediënten tot een romige en gladde massa. Als het mengsel te dik is, voeg dan een beetje water toe totdat de gewenste consistentie is bereikt.
- Op smaak brengen (2 minuten): Proef de hummus en voeg zout, peper of extra citroensap toe naar smaak.
- Serveren (5 minuten): Schep de hummus in een serving schaal, garneer met fijngehakte peterselie en een snufje paprikapoeder. Besprenkel eventueel met een beetje extra olijfolie.
Totaal tijd: 17-20 minuten
Serveertip: Serveer de avocado hummus met groenten, pitabrood of als spread op een sandwich. Geniet ervan!
Reacties