Worteltaart met cacao recept
Benodigdheden:
- Springvorm (23 cm)
- Grote kom
- Elektrische mixer
- Spatel
- Bakpapier
Ingrediënten:
- 250 g geraspte wortelen
- 200 g suiker
- 3 middelgrote eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 250 g bloem
- 50 g cacao poeder
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- een snufje zout
- 100 g gehakte walnoten (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Beslag maken (20 minuten):
- In een grote kom, meng de suiker, eieren en zonnebloemolie goed met de elektrische mixer tot een luchtig mengsel.
- Voeg de geraspte wortelen toe en meng het goed door.
- In een andere kom, zeef de bloem, cacao, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het wortelmengsel en meng tot een glad beslag. Voeg eventueel gehakte walnoten toe.
- Bakken (30-35 minuten):
- Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
- Bak de worteltaart in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Afkoelen (15 minuten):
- Laat de taart 15 minuten in de vorm afkoelen, haal hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
- Serveren:
- Snijd de taart in stukken en serveer eventueel met een toefje slagroom of cream cheese frosting.
Totaal tijd: 1 uur en 10 minuten