Worteltaart recept met abrikozen
Benodigdheden:
- Springvorm (24 cm)
- Mixkom
- Garde of mixer
- Spatel
- Bakpapier
Ingredienten:
- 300 g geraspte wortelen
- 200 g abrikozen (vers of uit blik, goed uitgelekt)
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 250 ml zonnebloemolie
- 300 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- ½ tl zout
- 100 g pecannoten (optioneel)
- Poedersuiker (voor garnering)
Te nemen stappen:
- (10 minuten) Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- (15 minuten) Meng de natte ingrediënten:
- klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de zonnebloemolie toe en meng goed door.
- (10 minuten) Voeg de droge ingrediënten toe:
- Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in het mengsel en roer dit voorzichtig door elkaar.
- Voeg de geraspte wortelen, stukjes abrikozen en (optioneel) de pecannoten toe en meng alles goed.
- (1 uur) Bakken:
- Giet het beslag in de voorbereide springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50-60 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
- (15 minuten) Afkoelen:
- Laat de taart ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je deze op een rooster plaatst om verder af te koelen.
- (5 minuten) Garneren:
- Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker voor een mooie presentatie.
Tijd totaal: 2 uur 15 minuten (inclusief baktijd en afkoeltijd)