Worteltaart Recept zonder Gluten
Benodigdheden
- Keukengerei: ovenschaal, mengkom, garde, spatel, rasp, keukenweegschaal
- Ingrediënten:
Ingrediënten
- 300 g geraspte wortelen
- 200 g amandelmeel
- 100 g suiker (of een natuurlijke zoetstof naar keuze)
- 4 grote eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 tl bakpoeder (glutenvrij)
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl zout
- 100 g walnoten (optioneel, grofgehakt)
- 100 g rozijnen (optioneel)
Stappen en Tijdslijn
- Voorbereiding (10 minuten):Verwarm de oven voor op 175°C (150°C hetelucht).
Vet de ovenschaal in met wat olie en bekleed de bodem met bakpapier.
- Wortelen raspen (10 minuten):Rasp de wortelen fijn en zet ze opzij.
- Deeg maken (15 minuten):In een grote mengkom, klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel.
Voeg de zonnebloemolie toe en meng goed door.
Voeg het amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng tot een glad beslag.
- Wortelen en noten toevoegen (5 minuten):Voeg de geraspte wortelen, walnoten en rozijnen toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
- Taart bakken (45-50 minuten):Giet het beslag in de voorbereide ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 tot 50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Afronden (30 minuten):Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm en haal hem daarna uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.
Serveer de taart, eventueel met een toefje ongezoete slagroom of roomkaasglazuur als je dat wenst.
Totaal: Ongeveer 2 uur
Geniet van je heerlijke glutenvrije worteltaart!