Tabouleh met veel verse kruiden en kipfilet
Benodigdheden
- Snijplank
- Kookpan
- Kruidenmes
- Mengkom
- Grillpan of koekenpan
Ingredienten
- 200 g bulgur
- 400 ml water
- 1 grote tomaat, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 1 flinke hand peterselie, fijngehakt
- 1 flinke hand munt, fijngehakt
- 1 citroen, sap
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 kipfilets
- Zout en peper naar smaak
Stappen
Stap 1: Bulgur koken (10 minuten)
- Breng 400 ml water in een pan aan de kook.
- Voeg de bulgur toe en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Haal van het vuur en laat het nog 5 minuten staan, totdat het al het water heeft opgenomen.
Stap 2: Groenten en kruiden snijden (10 minuten)
- Snijd de tomaat, komkommer en bosuitjes in kleine blokjes.
- Hak de peterselie en munt fijn.
Stap 3: Kipfilet bereiden (15 minuten)
- Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.
- Kruid de kipfilets met zout en peper.
- Grill de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar (ongeveer 7-8 minuten per kant).
- Laat de kipfilets even rusten en snijd ze in reepjes.
Stap 4: Tabouleh samenvoegen (5 minuten)
- Doe de gekookte bulgur in een grote mengkom.
- Voeg de tomaten, komkommer, bosuitjes, peterselie en munt toe.
- Besprenkel met citroensap en olijfolie, en meng goed door elkaar.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
- Verdeel de tabouleh over borden en leg de reepjes kipfilet bovenop.
- Serveer direct en geniet van de frisse smaken!