Spinazie-Omelet met Champignons en Gerookte Zalm
Benodigdheden
- Koekenpan
- Spatel
- Kom
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 g verse spinazie
- 150 g champignons
- 100 g gerookte zalm
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse kruiden (bijv. bieslook of dille)
Te nemen stappen
-
1. Voorbereiding (5 minuten)
- Was de spinazie en laat deze uitlekken.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes.
-
2. Eieren Kloppen (2 minuten)
- Klop de eieren in een kom samen met zout en peper.
-
3. Bakken (8 minuten)
- Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de champignons toe en bak ze totdat ze zacht zijn (ongeveer 4 minuten).
- Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee totdat ze geslonken is.
- Giet het eimengsel in de pan en laat het een paar minuten bakken totdat de onderkant goudbruin is.
- Voeg de gerookte zalm toe op één helft van de omelet.
- Vouw de omelet dubbel en laat nog 1-2 minuten bakken totdat de binnenkant gaar is.
-
4. Serveren (2 minuten)
- Neem de omelet uit de pan en snijd deze doormidden.
- Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse kruiden.
Totaal tijd
- 17 minuten