Pompoen-Chili met Kidneybonen (Vegetarisch)
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Blender (optioneel)
Ingrediënten
- 1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper (optioneel)
- 500 ml groentebouillon
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- verse koriander (voor garnering, optioneel)
Stappen
- Stap 1 (5 minuten): Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Stap 2 (5 minuten): Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- Stap 3 (5 minuten): Voeg de rode paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten.
- Stap 4 (5 minuten): Voeg de gesneden pompoenblokjes toe en roer goed door.
- Stap 5 (10 minuten): Strooi de komijn, paprikapoeder en cayennepeper over de groenten en roer alles goed door.
- Stap 6 (10 minuten): Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Stap 7 (20 minuten): Verminder het vuur en laat de chili sudderen. Roer af en toe en voeg eventueel wat extra water toe als het te dik wordt.
- Stap 8 (5 minuten): Voeg de kidneybonen toe en laat nogmaals 5 minuten opwarmen.
- Stap 9 (5 minuten): Breng op smaak met zout en peper.
- Stap 10 (5 minuten): Serveer de chili met verse koriander eroverheen gestrooid.