Romige volkoren fusilli-salade met geitenkaas en bietjes
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Saladekom
- Mes en snijplank
- Leuk serveerbord
Ingrediënten
- 250 g volkoren fusilli
- 200 g voorgesneden bietjes (bijv. uit een pot of vers gekookt)
- 150 g geitenkaas
- 50 g gemengde noten (bijv. walnoten of pijnboompitten)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Een paar takjes verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook. (5 minuten)
- Voeg de volkoren fusilli toe en kook volgens de instructies op de verpakking, meestal 8-10 minuten.
- Giet de pasta af en laat deze afkoelen. (5 minuten)
- Snijd ondertussen de geitenkaas in blokjes en de bietjes in schijven. (5 minuten)
- Rooster de gemengde noten in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. (3-5 minuten)
- In een kom, meng de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. (2 minuten)
- Voeg de afgekoelde pasta, bietjes, geitenkaas, en noten toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. (5 minuten)
- Garneer met verse peterselie en serveer in een leuk serveerbord. (2 minuten)
Totaal tijd
- Tijd: Ongeveer 35 minuten