Recept Samenvatting
    Voeg een kop toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave
    Pastasalade met krieltjes, sperziebonen en magere yoghurtdressing

    Pastasalade met krieltjes, sperziebonen en magere yoghurtdressing

    Pastasalade met krieltjes, sperziebonen en magere yoghurtdressing

    Benodigdheden

    • Kookpan
    • Pan voor de krieltjes
    • Zeef
    • Kom voor de salade
    • Garde of lepel

    Ingrediënten

    • 250 g pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
    • 300 g krieltjes
    • 200 g sperziebonen
    • 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
    • 150 g cherry tomaten, gehalveerd
    • 75 g feta, verkruimeld (optioneel)
    • 1/2 komkommer, in blokjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel citroensap
    • 200 g magere yoghurt
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse kruiden (zoals basilicum of peterselie, ter garnering)

    Te nemen stappen

    • Krieltjes koken (15 min)
      • Breng water aan de kook in een pan.
      • Voeg de krieltjes toe en kook ze in 10-15 minuten gaar.
      • Giet de krieltjes af en laat ze afkoelen.
    • Pasta koken (10 min)
      • Kook intussen een andere pan met water.
      • Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
      • Giet de pasta af en laat ook deze afkoelen.
    • Sperziebonen blancheren (5 min)
      • Voeg de sperziebonen 3-4 minuten toe aan het kokende water van de pasta.
      • Giet ze af en spoel ze met koud water om het kookproces te stoppen.
    • Dressing maken (5 min)
      • In een kom, meng de magere yoghurt, olijfolie, citroensap, zout en peper.
    • Salade samenstellen (10 min)
      • Snijd de afgekoelde krieltjes in helften.
      • Voeg de pasta, krieltjes, sperziebonen, rode ui, cherry tomaten en komkommer toe in een grote kom.
      • Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar.
      • Verkruimel de feta erover als je dit gebruikt en garneer met verse kruiden.

    Totaal tijd

    • Ongeveer 45 minuten

    Populairste recept deze week

    We houden het aantal pageviews bij van onze recepten. En delen hier het meest populaire (dus meest bekeken) recept van deze week.

    Als anderen dit recept interessant vinden, dan jij misschien ook!

    Pastasalade met krieltjes, sperziebonen en magere yoghurtdressing - Veelgestelde Vragen

    Kunt u dit gerecht van tevoren bereiden?

    Ja, je kunt deze pastasalade tot een dag van tevoren maken. Bewaar de salade in de koelkast, maar voeg de dressing pas toe vlak voor het serveren om de textuur en smaak fris te houden.

    Ja, deze pastasalade is vegetarisch en bevat geen vlees. Je kunt eventueel feta toevoegen voor extra smaak.

    De salade blijft ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast, mits goed verpakt. De kwaliteit kan echter na een paar dagen achteruitgaan.

    Ja, je kunt de feta weglaten om de salade lichter te maken. De smaken van de andere ingrediënten staan ook prachtig op zichzelf.

    Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken zoals fusilli, penne of zelfs volkoren- of glutenvrije varianten voor een gezondere optie.

    Dit gerecht levert ongeveer 4-6 porties, afhankelijk van de grootte van de porties. Perfect voor een maaltijd met vrienden of familie.

    Ja, je kunt allerlei groenten toevoegen zoals paprika, courgette of zelfs mais. Gebruik wat je lekker vindt of wat je in huis hebt.

    De dressing met magere yoghurt is niet vegan. Voor een veganistische optie kun je plantaardige yoghurt gebruiken

    Ja, je kunt de pasta vervangen door quinoa, bulgur of andere granen voor een andere textuur en smaak.

    De totale kooktijd bedraagt ongeveer 45 minuten, inclusief het koken van de pasta, krieltjes, en het bereiden van de dressing.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen