Volkoren tortellini-salade met spinazie en semi-gedroogde tomaat
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Saladekom
- Keukenmes
- Snijplank
- Lepel
Ingrediënten
- 250g volkoren tortellini
- 150g verse spinazie
- 100g semi-gedroogde tomaten, in stukjes
- 50g feta kaas, verkruimeld
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- Salt en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Kook de volkoren tortellini volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten).
- Giet de tortellini af en spoel deze met koud water om het kookproces te stoppen (2 minuten).
- Laat de tortellini uitlekken en afkoelen (5 minuten).
- Snijd de semi-gedroogde tomaten in stukjes (2 minuten).
- Verkruimel de feta kaas (1 minuut).
- Doe de afgekoelde tortellini, spinazie, semi-gedroogde tomaten en feta in een grote saladekom en meng goed door elkaar (3 minuten).
- Maak de dressing door olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper in een klein kommetje te mengen (2 minuten).
- Giet de dressing over de salade en meng goed (1 minuut).
- Serveer de salade direct of laat deze even in de koelkast staan voor een nog frissere smaak (optioneel, 15 minuten).