Fusilli Caprese-salade met mozzarella en verse basilicum
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Kom
- Serveerschaal
- Mes en snijplank
Ingredienten
- 250 g fusilli pasta
- 200 g cherry tomaten, gehalveerd
- 150 g mozzarella, in blokjes
- 1 handvol verse basilicum, gescheurd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Breng 2 liter water met een snufje zout aan de kook in een kookpan (5 minuten).
- Kook de fusilli pasta in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking (10-12 minuten).
- Giet de pasta af in een zeef en laat deze iets afkoelen (5 minuten).
- Doe de afgekoelde pasta in een grote kom.
- Voeg de gehalveerde cherry tomaten, mozzarella blokjes en gescheurde basilicum toe (3 minuten).
- Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn, en breng op smaak met zout en peper (2 minuten).
- Hussel alles goed door elkaar en serveer in een serveerschaal (2 minuten).
Totaal tijd
- Ongeveer 30 minuten