Koude pasta met zalm, dille en citroendressing
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Citroenpers
Ingredienten
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
- 200 gram gerookte zalm
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 150 gram cherrytomaten
- 50 gram verse dille
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen (sap en rasp)
- Peper en zout naar smaak
Stappen
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10-12 minuten).
- Giet de pasta af en laat deze onder koud water spoelen zodat het afkoelt (2-3 minuten).
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Halveer de cherrytomaten.
- Hak de verse dille fijn.
- Meng in een grote kom de afgekoelde pasta, zalm, komkommer, rode ui, cherrytomaten en dille.
- Maak de dressing door het sap en de rasp van de citroen te combineren met de olijfolie, peper en zout.
- Giet de dressing over de pasta en meng alles goed door elkaar (2-3 minuten).
- Laat de salade minstens 15 minuten in de koelkast staan voor het serveren.