Kleurrijke koude pastasalade met verse basilicum en cherrytomaten
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Kom
- Snijplank
- Mes
- Leeftijd
Ingrediënten
- 250 gram pasta (willekeurige vorm, zoals penne of fusilli)
- 200 gram cherrytomaten
- 150 gram mozzarella (in blokjes)
- Een handvol verse basilicum
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Kook de pasta in een ruime pan met gezouten water. (10 minuten)
- Giet de pasta af in een zeef en laat deze afkoelen. (5 minuten)
- Snijd de cherrytomaten doormidden. (5 minuten)
- Meng in een grote kom de afgekoelde pasta, cherrytomaten, mozzarella en gescheurde basilicumblaadjes. (5 minuten)
- Voeg olijfolie, balsamico azijn, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. (3 minuten)
- Laat de salade minstens 15 minuten in de koelkast staan om de smaken te laten mengen. (15 minuten)
Totaal tijd
Ca. 58 minuten