Broccolipuree met gebakken zalm en dille
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Pureestamper of blender
- Snijplank
- Mes
- Bord en bestek
Ingrediënten
- 300 g broccoli
- 2 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 citroen (sap en rasp)
- 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
Stappen
Stap 1: Broccoli koken (10 minuten)
- Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de broccoli toe en kook deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
- Giet de broccoli af en laat even stomen.
Stap 2: Broccolipuree maken (5 minuten)
- Doe de broccoli in een kom of blender.
- Voeg een scheutje olijfolie, de knoflook, citroensap, zout en peper toe.
- Pureer tot een gladde massa en zet opzij.
Stap 3: Zalm bakken (8 minuten)
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie.
- Bestrooi de zalmfilets met zout, peper en citroenrasp.
- Bak de zalmfilets ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Stap 4: Serveren (2 minuten)
- Leg een lepel broccolipuree op elk bord.
- Plaats de gebakken zalm bovenop de puree.
- Garneer met verse dille en eventueel extra citroenrasp.