Gegrilde portobello’s met geitenkaas en tomaat
Benodigdheden
- Grill of grillpan
- Kwastje voor olie
- Snijplank
- Kookpan of magnetron
Ingrediënten
- 4 grote portobello champignons
- 100 gram geitenkaas
- 2 middelgrote tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- Verse basilicum
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de grill of grillpan voor op middelhoog vuur.
- Was de portobello’s en verwijder de steeltjes.
- Snijd de tomaten in plakjes.
Stap 2: Marineren (5 minuten)
- Verdeel de olijfolie, geperste knoflook, zout en peper over de portobello’s.
- Laat de portobello’s ongeveer 5 minuten marineren.
Stap 3: Grillen (15 minuten)
- Leg de gemarineerde portobello’s op de grill.
- Grill de champignons gedurende 5 minuten aan elke kant, of tot ze zacht zijn.
Stap 4: Opdienen (5 minuten)
- Neem de portobello’s van de grill.
- Vul elke portobello met plakjes tomaat en verkruimelde geitenkaas.
- Garneer met verse basilicum.
- Serveer warm.