Bloemkoolsteaks uit de oven met kruidige kikkererwten
Benodigdheden
- Bakplaat
- Oven
- Kookpan
- Keukenpapier
- Klein kommetje
- Mes
- Snijplank
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bloemkool in dikke plakken (steaks) van ongeveer 2,5 cm.
Stap 2: Kikkererwten kruiden (5 minuten)
- In een kom, meng de kikkererwten met olijfolie, gerookte paprika, komijnpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, zout, en peper.
Stap 3: Bakken (25 minuten)
- Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout, en peper.
- Leg de gekruide kikkererwten rondom de bloemkoolsteaks op de bakplaat.
- Bak het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, tot de bloemkool goudbruin en gaar is.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
- Haal de bakplaat uit de oven en serveer de bloemkoolsteaks met de kikkererwten.
- Garneer met verse peterselie.