Kip en tomaten-ricottasaus met volkoren fusilli
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Leukere lepel
- Grote lepel
Ingrediënten
- 250 g volkoren fusilli
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 200 g ricotta
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Stappen
1. Koken van de fusilli (10 minuten)
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de volkoren fusilli toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten).
- Giet de fusilli af en zet apart.
2. Bereiden van de saus (15 minuten)
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
- Voeg de stukjes kipfilet toe, breng op smaak met zout en peper, en bak de kip goudbruin (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg het blik tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Roer de ricotta door de saus tot alles goed gemengd is.
3. Serveren (5 minuten)
- Voeg de gekookte fusilli toe aan de saus en meng goed door elkaar.
- Serveer direct, garneer met verse basilicum indien gewenst.