Kip “carbornara” met magere room
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Grote kom
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 200 g volkoren pasta
- 150 ml magere room
- 100 g spekblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Te nemen stappen
- Pasta koken (10 minuten)
- Breng een grote pan met water aan de kook.
- Voeg de volkoren pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
- Kip bereiden (15 minuten)
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet goudbruin en gaar (ongeveer 10 minuten).
- Spek en groenten aanbraden (5 minuten)
- Voeg de spekblokjes toe aan dezelfde pan en bak deze krokant.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn, voeg deze toe en bak kort mee tot ze glazig zijn.
- Room en pasta combineren (5 minuten)
- Voeg de magere room toe aan de pan en roer goed door.
- Laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar.
- Serveren (2 minuten)
- Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng nogmaals goed.
- Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie.
- Serveer direct.