Oosters getinte noedels met kip en wokgroenten
Benodigheden
- Wok
- Kookpan
- Snijplank
- Kokosolie of zonnebloemolie
- Keukenmes
- Serveerschalen
Ingrediënten
- 250 gram noedels
- 300 gram kipfilet, in reepjes
- 300 gram wokgroenten (bijv. paprika, wortel, broccoli)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Stap 1 (5 minuten): Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Stap 2 (5 minuten): Verhit een eetlepel kokos- of zonnebloemolie in de wok op hoog vuur.
- Stap 3 (5 minuten): Voeg de kipreepjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 4 (3 minuten): Voeg de knoflook en gember toe aan de kip en roer goed door.
- Stap 5 (5 minuten): Voeg de wokgroenten toe en roerbak deze totdat ze net zacht zijn, maar nog steeds knapperig.
- Stap 6 (2 minuten): Voeg de gekookte noedels, sojasaus, oestersaus en sesamolie toe aan de wok. Meng alles goed door elkaar.
- Stap 7 (2 minuten): Garneer met lente-uien en serveer direct.