Geroosterde kip en groentensaus met volkoren farfalle
Benodigdheden
- Oven
- Kookpan
- Bakplaat
- Snijplank
- Koksmes
- Keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 250g volkoren farfalle
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g tomatenblokjes (uit blik)
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de kipfilets in ogen en kruid met zout en peper.
- Kip roosteren (25-30 minuten)
- Leg de kipfilets op de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de kip ongeveer 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Groentensaus maken (15 minuten)
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
- Voeg de courgette en paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5-7 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Farfalle koken (10-12 minuten)
- Kook de volkoren farfalle volgens de instructies op de verpakking.
- Bewaar een beetje pasta-water voor later (optioneel).
- Serveren (5 minuten)
- Snijd de geroosterde kip in plakken.
- Meng de gekookte farfalle met de groentensaus (gebruik eventueel het pasta-water voor een romigere saus).
- Serveer de farfalle met de kip erop en garneer met verse basilicum indien gewenst.