Knapperige kip-pastasalade met groene groenten
Benodigdheden
- Grote kom
- Kookpan
- Grillpan of koekenpan
- Schaal voor serveren
Ingredienten
- 250 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 300 gram kipfilet
- 1 courgette, in blokjes
- 150 gram groene asparagus, in stukjes
- 100 gram erwtjes (diepvries of vers)
- 2 handjes spinazie
- 50 gram feta kaas, verkruimeld
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Citroensap (van 1 citroen)
Te nemen stappen
1. Pasta koken (10 minuten)
- Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout.
- Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten).
- Giet de pasta af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
2. Kip bereiden (15 minuten)
- Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.
- Kruid de kipfilet met zout en peper.
- Bak de kipfilet in 5-7 minuten per kant of totdat deze goudbruin en gaar is.
- Laat de kip even rusten en snijd deze daarna in kleine stukjes.
3. Groenten bereiden (10 minuten)
- In dezelfde pan, voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe.
- Voeg de courgette, asperges en erwtjes toe en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht maar nog knapperig zijn.
4. Meng alles (5 minuten)
- In een grote kom, meng de gekookte pasta, gebakken kip, groenten en spinazie.
- Voeg de feta en het citroensap toe.
- Kruid naar smaak met zout en peper.
5. Serveren
- Serveer de salade op een schaal en geniet ervan!