Spelt linguine met gegrilde aubergine, tomaten en verse oregano
Benodigdheden
- Diepe pan voor pasta
- Grillpan of barbecue
- Snijplank
- Koksmes
- Kom voor het mengen van ingrediënten
Ingrediënten
- 250g spelt linguine
- 1 grote aubergine
- 250g cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Verse oregano (handvol, gehakt)
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Bevochtig de grillpan of verwarm de barbecue voor.
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de knoflook fijn.
- De aubergine grillen (10 minuten)
- Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie, zout en peper.
- Grill de aubergine aan beide kanten tot ze goudbruin en gaar zijn (ongeveer 5 minuten per kant).
- Pasta koken (10 minuten)
- Kook water in een diepe pan en voeg een snufje zout toe.
- Kook de spelt linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
- Bewaar een kopje van het pastawater en giet de pasta af.
- Tomaten en knoflook toevoegen (5 minuten)
- Voeg de cherrytomaten en knoflook toe aan de grillpan met de aubergine.
- Bak ze ongeveer 2-3 minuten tot de tomaten iets beginnen te kleuren.
- Alles mengen (5 minuten)
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de grillpan.
- Voeg een scheut olijfolie en het bewaarde pastawater toe om de pasta smeuïg te maken.
- Voeg de verse oregano toe en meng alles goed door elkaar.
- Serveren (2 minuten)
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer eventueel met Parmezaanse kaas en extra oregano.