Speltspaghetti met geroosterde tomaten en licht geitenkaasje
Benodigdheden
- Oven
- Kookpan
- Bakplaat
- Kooklepel
- Mes en snijplank
- Serveerschaal
Ingrediënten
- 200 g speltspaghetti
- 300 g cherry-tomaten
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
- 100 g licht geitenkaasje
- Basilicum (vers of gedroogd)
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de cherry-tomaten doormidden.
- Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Tomaten roosteren (20 minuten)
- Leg de tomaten op een bakplaat.
- Voeg de knoflook toe en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
- Rooster de tomaten in de oven gedurende 15-20 minuten, tot ze zacht en licht gebraden zijn.
- Spaghetti koken (10 minuten)
- Kook in een kookpan water en voeg een snufje zout toe.
- Voeg de speltspaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
- Serveren (5 minuten)
- Laat de spaghetti uitlekken en meng deze met de geroosterde tomaten en knoflook.
- Verkruimel het geitenkaasje eroverheen en voeg verse basilicum toe.
- Serveer de speltspaghetti direct in een serveerschaal.