Gekruide volkoren fusilli met tonijn en frisse citroendressing
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Bord
- Kom
- Lepel
Ingrediënten
- 250 g volkoren fusilli
- 1 blik tonijn op water (ongeveer 150 g)
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Breng 1 liter water met een snufje zout aan de kook in een kookpan. (5 minuten)
- Kook de volkoren fusilli volgens de instructies op de verpakking, meestal 10-12 minuten. (10-12 minuten)
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze tot ze glazig zijn. (5 minuten)
- Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten mee, tot ze zacht zijn. (5 minuten)
- Zodra de pasta klaar is, giet je deze af in een zeef en laat je het even uitlekken. (2 minuten)
- In een kom, meng je het citroensap, citroenrasp, Dijonmosterd, oregano, peper en zout. (2 minuten)
- Voeg de uitgelekte fusilli, tonijn en courgette toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. (3 minuten)
- Garneer met verse peterselie indien gewenst en serveer direct op een bord. (2 minuten)