Volkoren penne met verse pesto en gegrilde groenten
Benodigdheden
- Kookpan
- Vergiet
- Grillpan of grillplaat
- Keukenmachine of staafmixer
- Snijplank
- Mes
Ingredienten
- 250 gram volkoren penne
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 60 gram verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 50 ml extra vergine olijfolie (voor pesto)
Te nemen stappen
- Stap 1 – Pasta koken (10 minuten): Kook de volkoren penne in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
- Stap 2 – Groenten voorbereiden (5 minuten): Snijd de courgettes en paprika’s in reepjes.
- Stap 3 – Groenten grillen (10 minuten): Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Stap 4 – Pesto maken (5 minuten): Doe de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en extra vergine olijfolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pesto. Voeg indien nodig een beetje zout toe.
- Stap 5 – Alles mengen (5 minuten): Giet de penne af en meng deze met de gegrilde groenten en de verse pesto in een grote schaal.
- Stap 6 – Serveren (2 minuten): Serveer de pasta warm, eventueel met extra Parmezaanse kaas eroverheen.
Totaal tijd
- 42 minuten