Recept Samenvatting
    Voeg een kop toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave
    Kabeljauw met paddenstoelen en tijm

    Kabeljauw met paddenstoelen en tijm

    Kabeljauw met Paddenstoelen en Tijm

    Een heerlijk recept voor een verfijnd diner. De combinatie van de zachte smaak van kabeljauw met de aardse tonen van paddenstoelen en een hint van tijm levert een smaakvol gerecht op.

    Benodigdheden

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Koekenpan
    • Mes
    • Snijplank

    Ingrediënten

    • 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150-200 gram per stuk)
    • 400 gram gemengde paddenstoelen
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 takjes verse tijm
    • 100 ml witte wijn
    • 50 ml room
    • 1 eetlepel olijfolie
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingstijd

    30-35 minuten

    Te nemen stappen

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in gewenste formaten.
    3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
    4. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe in de pan en bak deze ongeveer 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
    5. Giet de witte wijn bij de paddenstoelen en laat het mengsel voor ongeveer 2 minuten inkoken.
    6. Voeg de room en de blaadjes van twee takjes tijm toe aan het mengsel en breng het op smaak met zout en peper.
    7. Plaats de kabeljauwfilets in de ovenschaal en bestrooi deze met zout en peper.
    8. Schenk het paddenstoelenmengsel over de kabeljauwfilets.
    9. Leg de overgebleven takjes tijm op de filets.
    10. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de kabeljauw in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filets.

    Serveren

    Dien de kabeljauw met paddenstoelen en tijm direct op, eventueel met verse peterselie als garnering en een aardappelpuree of gestoomde groenten aan de zijkant.

    Populairste recept deze week

    We houden het aantal pageviews bij van onze recepten. En delen hier het meest populaire (dus meest bekeken) recept van deze week.

    Als anderen dit recept interessant vinden, dan jij misschien ook!

    Kabeljauw met paddenstoelen en tijm - Veelgestelde Vragen

    Hoe lang moet de kabeljauw gebakken worden?

    De kabeljauw moet ongeveer 4 tot 6 minuten per zijde gebakken worden, afhankelijk van de dikte van de filets.

    Ja, rozemarijn of dille zijn goede alternatieven voor tijm in dit gerecht.

    Elk type paddenstoel is geschikt, maar shiitake, champignons of oesterzwammen zijn bijzonder smaakvol.

    Een lichte salade of gestoomde groenten zoals asperges of broccoli passen goed bij dit gerecht.

    Je kunt de paddenstoelen vervangen door zucchini of aubergine die ook een mooie textuur geven aan het gerecht.

    Ja, je kunt de kabeljauw grillen. Zorg ervoor dat je de grill goed voorverwarmt en de kabeljauw niet te lang grillt om uitdrogen te voorkomen.

    Gedroogde tijm kan ook gebruikt worden, al geeft verse tijm een frissere smaak. Gebruik ongeveer een derde van de hoeveelheid verse tijm.

    De kabeljauw is gaar wanneer hij gemakkelijk vlokken vormt met een vork en de binnenkant ondoorzichtig is.

    Ja, zorg dat je de kabeljauw volledig ontdooit en droogdept voordat je hem bakt om het beste resultaat te krijgen.

    Ja, je kunt lactosevrije room of een plantaardige roomalternatief gebruiken als het recept room vereist.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen

    Bekijken van 1 – 9 van 9 groepen