Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Ovengebakken Zoete Aardappel met Rozemarijn

    Ovengebakken zoete aardappel met rozemarijn

    Ovengebakken Zoete Aardappel met Rozemarijn

    Benodigdheden

    • Oven
    • Bakplaat
    • Bakpapier
    • Mengkom
    • Snijplank
    • Scherp mes

    Ingrediënten

    • 4 middelgrote zoete aardappelen
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel zeezout
    • 1/2 theelepel zwarte peper

    Stappen

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Was de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm, je hoeft ze niet te schillen.
    3. Doe de gesneden zoete aardappelen in een mengkom.
    4. Voeg olijfolie, fijngehakte rozemarijn, knoflook, zeezout en zwarte peper toe.
    5. Meng alles goed door elkaar zodat de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
    6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de gekruide zoete aardappelen gelijkmatig over de bakplaat.
    7. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de zoete aardappelen 25-30 minuten totdat ze goudbruin en zacht zijn. Halverwege de baktijd de aardappelen even omschudden voor een gelijkmatige garing.

    Bereidingstijd

    Totale bereidingstijd: 45 minuten (voorbereiding: 15 minuten, bakken: 30 minuten)

     

    Ovengebakken zoete aardappel met rozemarijn - Veelgestelde Vragen

    Hoe lang moet een zoete aardappel bakken in de oven?

    Ongeveer 25-30 minuten op 220 graden Celsius, afhankelijk van de grootte van de stukken.

    Rozemarijn, tijm en knoflook complementeren de zoetheid van de aardappel uitstekend.

    Nee, de schil kan veel smaak en extra voedingsstoffen bevatten, maar goed wassen is wel belangrijk.

    Ja, gebruik plantaardige olie in plaats van boter om de aardappels mee te besprenkelen.

    Een frisse groene salade of gestoomde groenten passen goed bij de rijke smaak van de aardappels.

    Zorg dat de oven goed voorverwarmd is en spreid de aardappels uit op een bakplaat zonder ze te overlappen.

    Ja, marineer de aardappelstukken eerst een half uur met olijfolie, rozemarijn, zout, en peper voordat je ze bakt.

    Opwarmen in de oven op 180 graden Celsius tot ze weer heet zijn helpt om ze krokant te houden.

    Ja, uien, paprika of wortels zijn goede toevoegingen en bakken ongeveer in dezelfde tijd gaar.

    Zeker, bereid ze op 200 graden Celsius voor ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen