Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Mediterrane couscous met geroosterde paprika

    Mediterrane couscous met geroosterde paprika

    Mediterrane couscous met geroosterde paprika

    Benodigdheden

    • Scherp mes
    • Snijplank
    • Oven
    • Bakplaat
    • Kom
    • Kookpan

    Ingrediënten

    • 200 gram couscous
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 50 gram feta
    • Handvol verse peterselie
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Peper en zout naar smaak
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 citroen (het sap)

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 40 minuten

    Stappen

    1. Verwarm de oven voor: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Rol de paprika’s: Was de paprika’s, snijd ze in brede stroken en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    3. Rosteren: Besprenkel de paprika’s met een eetlepel olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Rooster de paprika’s ongeveer 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn en de randjes zwart blakeren.
    4. Bereid de couscous: Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water (de couscous moet net onder staan). Dek af en laat 5 minuten wellen. Roer de couscous daarna los met een vork.
    5. Fruit de ui en knoflook: Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de resterende olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    6. Meng de ingrediënten: Haal de geroosterde paprika uit de oven en snijd in kleinere stukjes. Voeg deze samen met het ui-knoflookmengsel door de couscous.
    7. Voeg citroensap en kruiden toe: Pers het sap van de halve citroen uit en meng dit samen met de fijngehakte peterselie door de couscous.
    8. Serveren: Verkruimel de feta over de couscous en serveer warm of koud.

     

    Mediterrane couscous met geroosterde paprika - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig voor Mediterrane couscous met geroosterde paprika?

    Je hebt couscous, rode paprika, gele paprika, olijfolie, citroensap, knoflook, zout, peper, peterselie en optioneel fetakaas of kikkererwten nodig.

    Snijd de paprika’s in stukken, besprenkel met olijfolie en rooster ze ongeveer 25 minuten op 200 graden Celsius tot ze zacht en licht verkool zijn.

    Breng water aan de kook, voeg de couscous toe, haal van het vuur en laat het vijf minuten staan. Roer de couscous los met een vork.

    Ja, je kunt ook gegrilde courgette of aubergine gebruiken als alternatief voor paprika.

    Je kunt de paprika grillen op een grillpan op het fornuis totdat ze zacht en licht verkool zijn.

    Ja, het gerecht is veganistisch als je de feta weglaat of vervangt door een vegan alternatief.

    Je kunt het gerecht tot twee dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container.

    Ja, deze Mediterrane couscous kan zowel warm als koud geserveerd worden, afhankelijk van je voorkeur.

    Munt, koriander of een snufje komijn passen goed bij dit gerecht om extra smaak toe te voegen.

    Serveer met een partje citroen en een takje verse peterselie voor kleur en smaak, eventueel met een stuk brood ernaast.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen