Zomerse volkoren fusilli met tomaat, mozzarella en verse basilicum
Benodigdheden
- Kookpan
- Vergiet
- Snijplank
- Koksmes
- Mengkom
- Houten lepel
Ingredienten
- 250g volkoren fusilli
- 200g cherry tomaten, gehalveerd
- 150g mozzarella, in blokjes
- 30g verse basilicum, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook. – Tijd: 5 minuten
- Voeg de volkoren fusilli toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8-10 minuten). – Tijd: 10 minuten
- Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. – Tijd: 2 minuten
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurt. – Tijd: 1 minuut
- Voeg de gehalveerde cherry tomaten toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn. – Tijd: 4 minuten
- Als de pasta klaar is, giet deze af in een vergiet. – Tijd: 2 minuten
- Voeg de uitgelekte fusilli toe aan de pan met tomaten en roer goed door. – Tijd: 2 minuten
- Voeg de blokjes mozzarella en de fijngehakte basilicum toe en meng alles voorzichtig. – Tijd: 2 minuten
- Breng op smaak met zout en peper en serveer direct. – Tijd: 2 minuten