Zoete Aardappelstamppot met Boerenkool
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Aardappelstamper
- Steelpan
- Mes en snijplank
- Lepel
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappelen
- 300 gram boerenkool (fijngehakt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 50 ml melk
- 2 eetlepels boter
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: rookworst of vegetarische worst
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten):
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Snipper de ui.
- Koken (20 minuten):
- Kook de zoete aardappelen in een grote pan met ruim water gedurende 15 minuten.
- Voeg na 10 minuten de boerenkool en gesnipperde ui toe aan de aardappelen.
- Stampen (5 minuten):
- Giet het water af en voeg boter en melk toe aan de gekookte aardappelen en boerenkool.
- Stamp alles tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveren (5 minuten):
- Serveer de stamppot met eventueel warmgemaakte rookworst of vegetarische worst.