Gezonde Wrap met Eiersalade en Veldsla
Ontdek het geheim van een vezelrijke en bloedsuiker-vriendelijke maaltijd met deze heerlijke wrap! De combinatie van romige eiersalade en knapperige veldsla maakt dit gerecht niet alleen smaakvol, maar ook perfect voor je darmen. Dit recept is eenvoudig te maken en ideaal voor een gezonde lunch of een lichte avondmaaltijd. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 2 volkoren wraps
- 4 eieren
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
- Een handvol veldsla
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: fijngehakte bieslook of peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de eieren in een pan met water gedurende 10 minuten tot ze hardgekookt zijn.
- Laat de eieren afkoelen onder koud water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, en knoflook. Voeg de gekookte eieren toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem de volkoren wraps en leg op elke wrap een flinke lepel van de eiersalade.
- Voeg een handvol veldsla toe op de eiersalade voor een extra crunch en frisse smaak.
- Vouw de wraps dicht en snijd ze doormidden. Garneer eventueel met bieslook of peterselie voor een extra kleur.
Serveren
Serveer je wraps met eiersalade en veldsla koud of op kamertemperatuur. Dit is een perfecte optie voor een picknick of lunch onderweg. Je kunt de wraps ook vooraf voorbereiden, zodat je altijd iets gezonds bij de hand hebt.
Waarom deze wrap gezond is
Met volkorenwraps ben je verzekerd van een vezelrijke basis die goed is voor je spijsvertering. De combinatie van eiwitten in de eieren en gezonde vetten uit de yoghurt helpt bovendien je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. De veldsla voegt niet alleen knapperigheid toe, maar zorgt ook voor extra vitamines en mineralen!
Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit gezonde en smakelijke recept en geniet van je zelfgemaakte wrap!
Reacties