Worteltaart met Volkorenmeel
Benodigdheden
- Keukenmaterialen: Mengkom, garde, spatel, ovenschaal, bakpapier, rasp, weegschaal
Ingrediënten
- 200g volkorenmeel
- 200g geraspte wortelen (ongeveer 3-4 middelgrote wortelen)
- 150g suiker
- 100ml zonnebloemolie
- 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 50g walnoten, gehakt (optioneel)
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Stap 2: De droge ingrediënten mengen (5 minuten)
In een grote mengkom, meng het volkorenmeel, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel.
Stap 3: De natte ingrediënten mengen (10 minuten)
In een andere kom, klop de eieren en de suiker samen totdat het mengsel licht en luchtig is. Voeg de zonnebloemolie en het vanille-extract toe en meng goed.
Stap 4: Samenvoegen (5 minuten)
Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel en meng totdat alles goed door elkaar is. Voeg vervolgens de geraspte wortelen en eventueel de gehakte walnoten toe en vouw deze voorzichtig door het beslag.
Stap 5: Bakken (40-50 minuten)
Stap 6: Afkoelen en serveren (30 minuten)
Laat de taart ongeveer 30 minuten in de vorm afkoelen voordat je deze op een rooster plaatst om volledig af te koelen. Snijd de taart in plakken en serveer.