Worteltaart met Cranberry
Benodigdheden:
- Bakvorm (24 cm)
- Mixkom
- Spatel
- Vork
- Grote rasp
Ingrediënten:
- 300 g wortelen, geraspt
- 150 g verse cranberries
- 200 g kristalsuiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 grote eieren
- 200 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 100 g walnoten, grof gehakt (optioneel)
- Poedersuiker (voor garnering)
Te nemen stappen:
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). (Tijd: 10 minuten)
- Wortelen raspen: Raspt de wortelen met een grote rasp. Zet ze even apart. (Tijd: 5 minuten)
- Cranberries voorbereiden: Als je verse cranberries gebruikt, was ze dan goed en snijd ze indien nodig doormidden. (Tijd: 5 minuten)
- Meng de natte ingrediënten: Meng in een mixkom de suiker, zonnebloemolie en eieren tot een glad mengsel. (Tijd: 5 minuten)
- Droge ingrediënten toevoegen: Voeg de geraspte wortelen, cranberries, bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar. (Voeg walnoten toe als je deze gebruikt.) (Tijd: 5 minuten)
- Beslag in bakvorm gieten: Vet de bakvorm in en giet het beslag erin. Strijk de bovenkant glad. (Tijd: 5 minuten)
- Bakken: Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. (Tijd: 40-45 minuten)
- Afkoelen: Laat de taart in de vorm afkoelen gedurende 10 minuten, haal hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. (Tijd: 30 minuten)
- Serveren: Bestrooi de bovenkant van de taart met poedersuiker voor het serveren. Snijd in punten en geniet! (Tijd: 5 minuten)
Totaal tijd: Ongeveer 1 uur en 30 minuten