Volkoren Pastasalade met Spinazie en Tomaten
Dit is een zoutarm recept. Deze voedzame en kleurrijke pastasalade is perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. Vol met groenten en vezels, is het een gezonde keuze die makkelijk te maken is.
Benodigdheden
- Medium kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Koksmes
- Mengkom
- Lepel of saladebestek
- Citroenpers
- Olie- en azijnschudder (optioneel)
Ingredienten
- 250 g volkoren pasta
- 150 g verse spinazie
- 200 g cherry tomaten, gehalveerd
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Peper naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Koken van de pasta
Tijd: 10 minuten
- Breng een medium kookpan met water aan de kook.
- Voeg de volkoren pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten) totdat ze al dente zijn.
- Giet de pasta af in een zeef en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.
Stap 2: Voorbereiden van de groenten
Tijd: 10 minuten
- Snijd de cherry tomaten doormidden.
- Snijd de komkommer in blokjes en hak de rode ui fijn.
- Verwijder de steeltjes van de spinazie als dat nodig is en was de bladeren goed.
Stap 3: Maken van de dressing
Tijd: 5 minuten
- Vermeng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, fijngehakte knoflook en peper. Klop goed door elkaar.
Stap 4: Salade mengen
Tijd: 5 minuten
- Zet de afgekoelde pasta in een grote mengkom.
- Voeg de spinazie, cherry tomaten, komkommer en rode ui toe.
- Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar met een lepel of saladebestek.
Stap 5: Serveren
Tijd: 0 minuten
- Serveer de volkoren pastasalade direct of laat deze nog even in de koelkast staan voor een frisse smaak!
Totaal tijd
Tijd: 30 minuten
Geniet van deze heerlijke, zoutarme volkoren pastasalade met spinazie en tomaten!
Reacties