Volkoren Granola met Amandelmelk en Bessen
Dit is een heerlijk en zoutarm recept voor volkoren granola, geserveerd met romige amandelmelk en verse bessen. Perfect voor een gezond ontbijt of een snack gedurende de dag.
Benodigdheden
- Oven
- Baking tray
- Pergamijnpapier
- Kom
- Houten lepel
- Afsluitbare container
Ingrediënten
- 200 g volkoren havervlokken
- 50 g noten (bijv. amandelen, walnoten, gehakt)
- 50 g zaden (bijv. zonnebloempitten, pompoenpitten)
- 50 g honing of ahornsiroop
- 60 ml kokosolie (of andere plantaardige olie)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Een snufje vanille-extract
- 250 ml amandelmelk
- 250 g verse bessen (bijv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
Stappen
- Voorbereiding (5 minuten)
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Bedek de baking tray met pergamijnpapier.
- Granola maken (15 minuten)
- Neem een grote kom en meng de volkoren havervlokken, noten, zaden, kaneelpoeder en vanille-extract goed door elkaar.
- Verwarm de honing (of ahornsiroop) en kokosolie in een klein pannetje op laag vuur tot het goed gemengd is.
- Giet het honingmengsel over de droge ingrediënten en roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
- Bakken (20 minuten)
- Spreid het granola-mengsel gelijkmatig uit over de voorbereide baking tray.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot goudbruin. Roer halverwege de baktijd even goed door.
- Afkoelen en bewaren (10 minuten)
- Haal de granola uit de oven en laat deze volledig afkoelen op de baking tray.
- Bewaar de afgekoelde granola in een afgesloten container.
- Serveren (5 minuten)
- Neem een kom en voeg een portie granola toe.
- Giet er amandelmelk overheen en voeg de verse bessen toe.
- Geniet van je gezonde en zoutarme ontbijt!
Totaal Tijd
Ongeveer 55 minuten (inclusief voorbereiding, bakken en afkoelen)
Geniet van deze heerlijke en voedzame volkoren granola met amandelmelk en bessen, allemaal zonder overtollig zout!
Reacties