Verantwoorde couscoussalade met feta en olijven
Benodigdheden
- Middelgrote kom
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 250 ml groentebouillon
- 100 gram feta
- 50 gram zwarte olijven (ontpit en in plakjes)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 200 gram cherry tomaten (gehalveerd)
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse peterselie (fijngehakt)
Stap-voor-stap instructies
- Breng de groentebouillon aan de kook (5 minuten)
- Voeg de couscous toe aan de bouillon, roer goed door en haal van het vuur (1 minuut)
- Laat de couscous 5 minuten staan, afgedekt, zodat het kan garen
- Snijd ondertussen de komkommer, cherry tomaten en rode ui (5 minuten)
- Verkruimel de feta zodra de couscous klaar is (2 minuten)
- Voeg de gesneden groenten, olijven, feta, olijfolie, citroensap, zout en peper toe aan de couscous (5 minuten)
- Meng alles goed door elkaar en voeg de peterselie toe (2 minuten)
- Laat de salade even staan zodat de smaken kunnen intrekken (10 minuten)
Tijdslijn
- Totaal: 40 minuten
- Koken: 6 minuten
- Voorbereiding: 12 minuten
- Intrekken: 10 minuten