Vegetarische Jambalaya met Bonen
Welkom in de wondere wereld van de Creoolse keuken! Deze veganistische jambalaya is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar biedt ook langdurige energie door de complexe koolhydraten en is goed voor je bloedvaten. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd of een familiediner!
Ingrediënten
- 250 g volkorenrijst
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Creoolse specerijen (of cajunkruiden)
- 500 ml groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Benodigdheden
- Dutch oven of een grote pan met deksel
- Houten lepel voor het roeren
Instructies
- Verhit de olijfolie in je Dutch oven op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Bak ze ongeveer 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de rode en groene paprika en courgette toe. Bak dit 5 minuten, tot de groenten iets zachter zijn.
- Strooi de Creoolse specerijen erover en roer alles goed door. Laat de smaken zich mengen gedurende 1 minuut.
- Voeg de volkorenrijst, kidneybonen, en tomatenblokjes toe. Meng alles goed door elkaar.
- Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en dek je de pan af. Laat het ongeveer 25-30 minuten sudderen, of totdat de rijst gaar is en de vloeistof is opgenomen.
- Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie voordat je het serveert.
Serveer Tips
Deze gezonde jambalaya is perfect als hoofdgerecht, maar kan ook geserveerd worden met een frisse salade voor een complete maaltijd. Geniet van elke hap en voel je goed over de voedzame ingrediënten die je in je lichaam stopt!
Laat je verrassen!
Nu is het jouw beurt om dit heerlijke, hartgezonde recept uit te proberen. Gezellig koken, genieten van het proces en uiteindelijk proeven van deze heerlijke vegetarische jambalaya, dat is pas echt genieten! Veel kookplezier!
Reacties