Vegetarische Chili sin Carne met Quinoa
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Kooklepel
- Mes
Ingrediënten
- 200g quinoa
- 1 blik kidneybonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik zwarte bonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder (of naar smaak)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Stap 1 (10 minuten): Spoel de quinoa goed af onder koud water. Kook de quinoa in een pan met 400 ml water en een snufje zout op middelhoog vuur. Laat het 15 minuten koken tot alle vloeistof is opgenomen. Zet het daarna opzij.
- Stap 2 (5 minuten): Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Stap 3 (10 minuten): Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze glazig zijn. Voeg daarna de paprika’s toe en bak ze nog eens 5 minuten.
- Stap 4 (5 minuten): Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe aan de groenten. Roer alles goed door en laat het 5 minuten sudderen.
- Stap 5 (5 minuten): Voeg de kidneybonen en zwarte bonen toe aan het mengsel en verwarm het geheel nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Stap 6 (5 minuten): Meng de gekookte quinoa door de chili. Laat het geheel nog even warm worden.
- Stap 7 (2 minuten): Serveer de chili warm, gegarneerd met verse koriander indien gewenst.
Totaal tijd
- Ongeveer 52 minuten