Veganistische Dutch Oven Chili
Geniet van een heerlijk en hartverwarmend gerecht met deze eenvoudige veganistische chili, perfect bereid in een Dutch Oven. Een ideaal recept voor een gezellige avond of als voedzame maaltijd die ook nog eens geweldig smaakt als leftover!
Benodigdheden
- Dutch Oven of een grote gietijzeren pan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 3 wortels, geschild en in blokjes
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 400 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 400 g kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 l groentebouillon
- 2 el chilipoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering
Te nemen stappen
- Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg de uien, knoflook, paprika, selderij en wortels toe. Bak deze ongeveer 5 minuten tot de groenten beginnen te verzachten.
- Voeg het chilipoeder, komijnpoeder, en gerookte paprikapoeder toe. Roer goed door zodat alle groenten bedekt zijn met de kruiden, en bak nog ongeveer 2 minuten verder.
- Schenk de tomatenblokjes en groentebouillon erbij. Roer alles goed door.
- Voeg de zwarte bonen en kidneybonen toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili minstens 30 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht zijn en de smaken goed vermengd zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de chili warm en garneer met verse koriander.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Zo zet je een heerlijke en voedzame veganistische maaltijd op tafel, ideaal voor koudere dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een rijk en kruidig gerecht. Eet smakelijk!