Tortilla Pizza met Verse Tomaten en Peterselie
Benodigdheden:
- 1 grote tortilla
- 250 gram verse tomaten
- 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella)
- 1 teentje knoflook
- Handvol verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: chili vlokken voor extra pit
Ingrediënten:
- 1 grote tortilla
- 250 gram tomaten (bijvoorbeeld cherrytomaten of vleestomaten)
- 100 gram geraspte mozzarella kaas
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Chili vlokken (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten):Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn en snijd de peterselie.
- De basis maken (2 minuten):Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut totdat hij goudbruin is.
- Tomaten toevoegen (5 minuten):Voeg de blokjes tomaat toe aan de pan. Kruid met peper, zout en eventueel chili vlokken. Laat het mengsel 3-5 minuten sudderen tot de tomaten zachter worden.
- Tortilla voorbereiden (2 minuten):Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de tortilla in de pan en verwarm deze 1-2 minuten aan elke kant tot hij een beetje knapperig is.
- Pizza samenstellen (5 minuten):Verdeel het tomatenmengsel gelijkmatig over de tortilla. Bestrooi met geraspte kaas en de gehakte peterselie.
- Bakken (5 minuten):Plaats de tortilla pizza terug in de pan en laat het nog 5 minuten zonder deksel op middelhoog vuur staan, totdat de kaas gesmolten is.
- Serveren (2 minuten):Snijd de tortilla pizza in punten en serveer warm. Geniet ervan!
Tijdslijn:
- Totaal: 26 minuten
- Voorbereiding: 5 minuten
- Basis maken: 2 minuten
- Tomaten toevoegen: 5 minuten
- Tortilla voorbereiden: 2 minuten
- Pizza samenstellen: 5 minuten
- Bakken: 5 minuten
- Serveren: 2 minuten
Deze tortilla pizza is een heerlijk en gezond alternatief voor klassieke pizza. Perfect voor een snelle lunch of lichte diner! Eet smakelijk!