Thaise Kipwok met Cashewnoten
Herkomst: Thais
Deze heerlijke Thaise kipwok met cashewnoten is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar biedt ook tal van gezondheidsvoordelen. Met een rijke bron van Omega 3-vetzuren en antioxidanten is dit gerecht perfect voor een sterk hart en gezonde bloedvaten. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten:
- 250 gram kipfilet, in blokjes
- 150 gram cashewnoten, ongezouten
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 wortel, in dunne schijfjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel limoenjuice
- 1 eetlepel honing (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
- Verse koriander, ter garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de sesamolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak deze een minuut tot ze lekker geuren.
- Doe de kipfilet in de pan en bak deze goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de wortel en de paprika’s toe en roerbak ze nog eens 3-4 minuten tot ze knapperig zijn.
- Voeg de sojasaus, oestersaus, limoensap en eventueel de honing toe. Roer goed door zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
- Voeg nu de cashewnoten toe en meng alles nog een minuut goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met verse koriander voor een frisse bite!
Serveeradvies:
Dit gerecht is heerlijk met jasmijnrijst of noedels.
Laat je verrassen door de smaakexplosie en geniet van de gezonde ingrediënten die niet alleen je hart, maar ook je smaakpapillen verblijden! Eet smakelijk!
Reacties