Spinazie-Beet Burger met Bessen Chutney
Dit recept voor een zoutarme spinazie-beet burger met bessen chutney is niet alleen gezond, maar ook heerlijk en geschikt voor een vegetarisch of veganistisch dieet.
Benodigdheden
- 1 grote kom
- 1 snijplank
- 1 mes
- 1 menglepel
- 1 bakplaat
- 1 oven
- 1 pan voor het koken van de bietjes
Ingredienten
Voor de burgers:
- 200g verse spinazie
- 150g gekookte bietjes (of 1 grote rauwe biet, gekookt en gepureerd)
- 100g havermout
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
Voor de bessen chutney:
- 150g gemengde bessen (vers of diepvries)
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 theelepel appelciderazijn
- 1 snufje kaneel
Stap Voor Stap Bereiding
Stap 1: Bietjes Koken (10 minuten)
Kook de bietjes in een pan met water totdat ze gaar zijn (ongeveer 20-30 minuten voor rauwe bietjes). Giet af, laat afkoelen en pureer ze vervolgens.
Stap 2: Spinazie Bereiden (5 minuten)
Was de spinazie goed en verhit in een pan met een beetje olijfolie totdat het geslonken is. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Laat vervolgens afkoelen.
Stap 3: Ingredientenen Mengen (10 minuten)
In een grote kom, meng de gepureerde bietjes, geslonken spinazie, havermout, fijngehakte ui, geperste knoflook, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, peper en citroensap.
Stap 4: Burgers Vormen (5 minuten)
Vorm het mengsel tot burgers, ongeveer ter grootte van een handpalm. Je kunt met je handen of met een burgerpers werken voor een mooiere vorm.
Stap 5: Bakken (25 minuten)
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de burgers op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
Stap 6: Bessen Chutney Maken (10 minuten)
Verwarm in een kleine pan de bessen, honing (of agavesiroop), appelciderazijn en kaneel op middelhoog vuur. Laat het mengsel kook gedurende ongeveer 5-10 minuten totdat het indikt.
Stap 7: Serveren (5 minuten)
Serveer de spinazie-beet burgers met een lepel bessen chutney bovenop. Dit gerecht kan worden geserveerd met een salade of volkorenbrood.
Totale Bereidingstijd: 1 uur
- Bietjes koken: 10 minuten
- Spinazie bereiden: 5 minuten
- Ingredientenen mengen: 10 minuten
- Burgers vormen: 5 minuten
- Bakken: 25 minuten
- Bessen chutney maken: 10 minuten
- Serveren: 5 minuten
Geniet van jouw gezonde en zoutarme spinazie-beet burgers met bessen chutney!









Reacties