Spiesjes met kip, paprika en ananas

darmen

Recept per email ontvangen

Heerlijke Spiesjes met Kip, Paprika en Ananas

Welkom in de wereld van hartgezonde en vezelrijke gerechten! Vandaag nemen we je mee op een culinaire reis met een verrassend en kleurrijk recept: Spiesjes met Kip, Paprika en Ananas. Deze spiesjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook vol met gezonde vetten en vezels die goed zijn voor je darmen. Perfect voor een zonnige barbecue of een gezellige avondmaaltijd!

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 grote rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 grote gele paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 kleine ananas (in blokjes gesneden, vers is het lekkerst!)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Satéprikkers (geweekt in water)

Instructies

  1. Marineer de kip: Meng in een kom de olijfolie, sojasaus, knoflook, gerookte paprikapoeder, peper en zout. Voeg de blokjes kipfilet toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken voor de beste smaak.
  2. Voorbereiding: Terwijl de kip marineert, snijd je de paprika’s en ananas in gelijkmatige blokjes. Dit zorgt ervoor dat alles tegelijkertijd gaart op de grill.
  3. Spiertjes maken: Rijg de gemarineerde kip, paprika en ananas afwisselend op de satéprikkers. Maak mooie volle spiesjes om het geheel feestelijk te maken!
  4. Grillen: Verhit de Kamado op medium-hoge temperatuur. Leg de spiesjes op de grill en bak ze ongeveer 15-20 minuten, draai ze regelmatig om te zorgen dat ze aan alle kanten mooi gaar en goudbruin zijn. De kip moet volledig doorgegaard zijn en de ananas zal heerlijk karameliseren!

Serveer Suggestie

Serveer de spiesjes direct van de grill en garneer ze eventueel met versgehakte peterselie of een snufje sesamzaadjes voor een extra crunch. Heerlijk met een frisse groene salade of een romige avocado dip!

Waarom je dit recept moet maken!

Deze Spiesjes met Kip, Paprika en Ananas zijn niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een geweldige manier om je lichaam van gezonde voedingsstoffen te voorzien. De vezels uit de groenten en ananas, gecombineerd met de magere kip, maken dit tot een voedzaam gerecht dat je darmen zal waarderen. Het is simpel, snel en een echte crowd-pleaser!

Dus waar wacht je nog op? Trek je kookschort aan, nodig vrienden of familie uit en geniet samen van deze heerlijke en gezonde spiesjes!

Rijk aan vezels en gezonde vetten, licht maar voedzaam

Recept per email ontvangen

Spiesjes met kip, paprika en ananas - Veelgestelde Vragen

Wat heb ik nodig voor de spiesjes?

Je hebt kipfilet, paprika, ananas, olijfolie, sojasaus, knoflook, gerookte paprikapoeder, peper, zout en satéprikkers nodig. Zorg ervoor dat de prikker in water geweekt is om aanbranden te voorkomen.

Laat de kipfilet minimaal 30 minuten marineren in de marinade voor de beste smaak. Voor een intensere smaak kun je de kip langer laten liggen, zelfs een paar uur.

Ja, je kunt de kip marineren en de groenten van tevoren voorbereiden. Rijg de spiesjes vlak voor het grillen om de versheid te behouden.

Serveer de spiesjes met een frisse groene salade of een romige avocado dip. Ook goed met rijst of volkoren brood voor een complete maaltijd.

Grill de spiesjes ongeveer 15-20 minuten op medium-hoge temperatuur. Draai ze regelmatig voor een gelijkmatige garing en mooie kleur.

Ja, je kunt de ananas vervangen door andere groenten of fruit zoals courgette, champignons of mango. Experimenteer met je favoriete smaken!

Zeker! Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. De combinatie van mager vlees en groenten maakt het een voedzaam gerecht.

Voor een vegetarische versie kun je de kip vervangen door tofu of tempeh en extra groenten gebruiken zoals courgette of aubergine.

Je kunt specerijen of chillivlokken toevoegen aan de marinade voor een pittigere smaak. Ook kun je citroensap of -rasp toevoegen voor frisheid.

Ja, de spiesjes kunnen ook in de oven worden bereid. Leg ze op een bakplaat en bak ze op 200°C voor ongeveer 20-25 minuten. Draai halverwege om een mooie garing te krijgen.

Ideaal als licht toetje of voedzaam tussendoortje.

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Content copying is not allowed.