Recept voor Zoutarme Spicy Kimchi Fried Rice
Benodigdheden:
- Koekenpan of wok
- Snijplank
- Koksmes
- Spatel
- Maatbeker
- Servies en bestek
Ingrediënten:
- 300g gekookte rijst (bij voorkeur dagoud)
- 150g kimchi, grofgehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kleine wortel, in kleine blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
- 1 eetlepel sojasaus (laag in natrium)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipasta, optioneel voor extra pittigheid)
- 1 ei (optioneel)
- Peper naar smaak
Bereidingsstappen:
- Voorbereiding (5 minuten)
Verzamel alle ingrediënten en snijd de ui, knoflook, wortel en lente-uitjes zoals aangegeven.
- Verhit de pan (2 minuten)
Verwarm de koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe.
- Ui en knoflook bakken (3 minuten)
Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Wortel toevoegen (2 minuten)
Voeg de blokjes wortel toe en bak deze nog eens 2 minuten mee totdat ze iets zachter zijn.
- Kimchi en rijst toevoegen (5 minuten)
Voeg de gehakte kimchi en de gekookte rijst toe. Meng alles goed door elkaar en bak het geheel nog eens 5 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Voeg sojasaus en sesamolie toe (2 minuten)
Giet de sojasaus en sesamolie over het rijstmengsel. Voeg, indien gewenst, gochujang toe voor extra pittigheid en meng alles goed door.
- Ei toevoegen (optioneel) (3 minuten)
Als je een ei wilt toevoegen, maak dan een klein deel van de rijst in het midden van de pan vrij en breek het ei erin. Roer het ei door het rijstmengsel zodra het begint te stollen.
- Afmaken met lente-uitjes (2 minuten)
Voeg de gesneden lente-uitjes toe aan het gerecht en meng alles goed door elkaar. Bak het geheel nog 2 minuten tot alles goed warm is.
- Serveren (1 minuut)
Verdeel de Spicy Kimchi Fried Rice over borden en voeg eventueel extra lente-uitjes als garnering toe.
Totaal benodigde tijd: 20 minuten
Dit recept is niet alleen snel te bereiden, maar ook zoutarm, waardoor het een gezondere keuze is voor iedereen die op zijn of haar zoutinname let. Geniet ervan!









Reacties