Recept: Speltpasta met zalm, broccoli en een lichte roomsaus
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Zeef
- Snijplank
- Mes
- Keukenlepel
Ingrediënten
- 250 g speltpasta
- 200 g zalmfilet
- 200 g broccoli
- 200 ml kookroom
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: Parmezaanse kaas en verse peterselie voor garnering
Te nemen stappen
- Stap 1: Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook. (5 minuten)
- Stap 2: Voeg de speltpasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. (8-10 minuten)
- Stap 3: Terwijl de pasta kookt, snijd je de broccoli in roosjes en kook je deze in een aparte pan met water gedurende 3-4 minuten. Giet af en zet opzij. (5 minuten)
- Stap 4: Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes en hak de knoflook fijn. (5 minuten)
- Stap 5: Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak dit kort totdat het geurig is. (2 minuten)
- Stap 6: Voeg de zalmblokjes toe en bak deze in ongeveer 4-5 minuten gaar. (5 minuten)
- Stap 7: Voeg de kookroom toe aan de zalm en laat het geheel nog eens 2-3 minuten op een laag vuur staan. Breng op smaak met peper en zout. (5 minuten)
- Stap 8: Meng de gekookte speltpasta en broccoli door de zalm en roomsaus heen. Warm het geheel nog even kort door. (3 minuten)
- Stap 9: Serveer de pasta in borden en garneer eventueel met Parmezaanse kaas en verse peterselie. (2 minuten)
Totaal tijd
- Totaal: 43-47 minuten