Snelle soep van broccoli en spinazie met een eitje
Benodigdheden
- Diepvriespan of soeppan
- Staafmixer of blender
- Lege kommen om de soep in te serveren
Ingrediënten
- 500 g broccoli (vers of diepvries)
- 200 g spinazie (vers of diepvries)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 eieren
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of bieslook ter garnering
Te nemen stappen
- Stap 1 (5 minuten): Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten totdat de ui glazig is.
- Stap 2 (2 minuten): Voeg de broccoli toe aan de pan en bak deze 2 minuten mee.
- Stap 3 (3 minuten): Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de broccoli 10 minuten koken tot deze gaar is.
- Stap 4 (5 minuten): Voeg de spinazie toe en kook nog 2-3 minuten verder totdat de spinazie geslonken is.
- Stap 5 (5 minuten): Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 6 (8 minuten): In een aparte pan, kook de eieren in 6-8 minuten tot ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in parten.
- Stap 7 (2 minuten): Serveer de soep in kommen en garneer met de partjes ei. Voeg eventueel verse kruiden toe voor extra smaak.